Veel gestelde vragenMeest gestelde vragen;      F.A.Q.
Antwoord:

 • EXTRA STEUNTJES
Tijdens het bestelproces komt u de vraag tegen of u extra steuntjes wilt bijbestellen,    deze zijn om in de winter het gordijn bv op zolder te kunnen hangen.

Voor het gordijn zelf voegen we altijd voldoende steuntjes toe voor de bestelde breedtemaat.


 • Hoe betaal ik ?

U kunt kiezen hoe u uw bestelling wilt betalen,
de meest snelle, veilige en makkelijke manier is direct online via iDEAL.

Via iDEAL wordt uw bestelling het snelste verwerkt zonder meerkosten.

Tijdens de bestelprocedure kiest u voor IDeal, daarna kiest u uw Bank   U kunt dan inloggen in uw bankrekening en direct het factuurbedrag overschrijven.

U kunt er ook voor kiezen het bedrag zelf overmaken te maken op onze ABN/Amro rekening met het nummer 52.15.65.243 tnv Liso te Duiven vermeld het bestelnummer van uw bestelling, dit vindt u op de copie van uw bestelling na bestellen in uw mailbox. [iDEAL betalingen worden sneller verwerkt]

Wanneer u er voor kiest het gordijn af te halen in Duiven, kunt u bij ons á contant betalen of per pin.


Onze buitenlandse klanten kunnen betalen met hun creditcard via PAYPAL
Voor betaling via een creditcard wordt een toeslag berekend van 9,95 euro + 4 procent van het bedrag.
Dit geld is niet voor ons maar voor uw creditcardmaatschappij.
 • Wat is een doe-het-zelf pakket
Als doe het zelf pakket wil zeggen, u krijgt alle materialen los geleverd,  en rijgt het gordijn zelf in elkaar.
De gordijnen zijn dat ook op alle breedte en lengtemaken te maken.   Als u kiest voor een gordijn met patroon, krijgt u hierbij een duidelijke patroonkaart in kleur.
hoe eenvoudig het inelkaarzetten is kunt u hier zien.

 • Ik heb al een rail van mijn vorige gordijn,  kan ik ook een doe-het-zelf pakket bestellen zonder rails ?
Ja dat is mogelijk, maar alleen bij een doe-het-zelf pakket.  U kunt uw bestelling gewoon online invoeren, Bij stap 1 tijdens het bestelproces vult u in het veld kortingsbon in geenrail dan krijgt u vijf euro korting op uw aankoopbedrag en sturen we u een doe-het-zelf pakket zonder rails. •  Wat zijn de verzendkosten?


De verzendkosten voor een bestelling in Nederland zijn 3,95 euro per bestelling.
De verzendkosten voor een bestelling naar België zijn 9,95 euro per bestelling.

Wij hebben onze verzendkosten niet doorberekend in de verkoopprijs dit resulteert soms in tientallen euro's voordeel voor u !

Als de verzendkosten in de productprijs zijn verwerkt betaald u bij een gordijn met een grote maat soms 4x zoveel als als de werkelijke verzendkosten zijn.

Het is met de nieuwe internetwet verboden om winst te maken over de verzendkosten.

De verzendkosten worden in onze webshop automatisch berekend en getoond, u weet zo altijd vooraf hoeveel verzendkosten u moet betalen en betaald nooit teveel !


 • Ik wil graag plafondsteuntjes ipv de standaard steuntjes ? 

Vul in het vak opmerkingen tijdens het bestelproces in' LEVEREN MET PLAFONDSTUENTJES.  dan voegen we deze toe ipv de standaard steuntjes.

 • Ik wil een gordijn bestellen, maar is dat een compleet pakket of moet ik de rails en steuntjes appart bestellen ? de prijs lijkt namenlijk zo laag ?

Als u een hoogte aangeeft en de breedte invult, en klikt op prijs,  dan ziet u wat een totaal pakket kost,   

Bij het pakket zitten alle benodigde materialen om een gordijn te maken,
het is niet nodig iets extra's te bestellen,

Sommige klanten vinden het handig om een extra ophangsteuntje te hebben om in de winterdag het gordijn op zolder te kunnen hangen, maar voor het gordijn zelf is het niet nodig, het zit in het pakket.

 • Waarin zit het prijsverschil tussen de verschillende Liso Gordijnen.Er zijn effen gordijnen welke snel en weinig arbeidsintensief kunnen worden verstuurd, terwijl andere zeer arbeidsintensief zijn om te verwerken en meerdere verschillende onderdelen worden toegevoegd.       

 • Kan ik even langskomen?
Nee helaas, wij zijn een groothandel met directe verkoop via internet, wanneer u iets bestelt via internet is dit de volgende werkdag af te halen.  Ma/vr  09:00 to 17:00 uur.


 • Wat is het verschil tussen een Liso ® vliegengordijn en een ander merk?
Om de inkoopprijs te drukken hebben enkele concurrenten hun materiaal lichter gemaakt, zodat ze er meer op kunnen verdienen, dit gaat natuurlijk ten koste van de levensduur van het gordijn. 
Model Liso ® is de originele zware kwaliteit, met een degelijke constructie wat een veel plezier van het het gordijn, en lange levensduur waarborgt.

Een origineel Liso® gordijn kunt u herkennen aan de door Liso ontwikkelde rails met op de einddopjes de naam Liso®

 • Hoe lang is de levertijd?
Wij hebben alle aangeboden producten ruim op voorraad en leveren dus direct uit voorraad !
Wanneer de bestelling is voldaan met iDEAL, wordt deze met voorrang behandeld, en wanneer mogelijk nog dezelfde dag  verstuurd.

 • Op maat maken kant en klaar gordijnen.
Kan ik de kant en klaar gordijnen ook in de breedte inkorten ?

Ja dat kan,  bij de kant en klaar gordijnen zit op het einde van de rails een afsluitdopje, als u dit uit de rails wipt kunt u met een ijzerzaagje een stukje van de rails afzagen zodat het de door u gewenste maat wordt, en daarna het dopje weer terugplaatsen in de rails.

Dit principe telt voor alle rails welke aan de kant en klaar gordijnen is gemonteerd.

zie ook het filmje op Youtube 

 • Mijn deur heeft geen standaardmaat, kan ik daar dan toch een gordijn voor bestellen?


Ja, dat kan. Alleen model Helena heeft vaste maten. Model Liso, Miami, Padilux en Kriska kunnen op elke gewenste maat geleverd worden. • Ik wil model Miami, Padilux of Kriska met een smalle rail, kan dit?
Nee, deze modellen kunnen alleen met een brede rail geleverd worden, de smalle rails is te zwak voor deze soort gordijnen.
wel hebben we in ons assortiment plafondsteuntjes welke speciaal zijn gemaakt om onze stevige rails aan het plafond of in het kozijn te hangen.

 • Ik heb hier een foto van mijn hond kunt u daar een vliegengordijn van maken ?
Nee daar hebben wij geen tijd voor, op onze site staat een blanco raster, wat u kunt gebruiken om zelf een patroon te tekenen.

 • kan ik het gordijn ook kant en klaar bestellen ?
Ja dat kan, Model Kriska en Helena worden standaard kant en klaar geleverd, de modellen Liso® Miami® en Padilux® kunnen tegen meerprijs kant en klaar worden geleverd, de kosten liggen aan de bewerkelijkheid van het patroon of gordijn mail ons voor een prijsopgave info@liso.nl

 • Ik heb afwijkende maten, welke ik niet in  uw prijzentabel kan terugvinden hoe weet ik wat het gordijn kost ?
Wanneer de afmeting niet op de site vermeld staat kunt u vrijblijvend bij ons de prijs opvragen bel hiervoor 0316-266990  ook is het mogelijk om uw afmetingen op internet in te vullen alsof u een bestelling plaatst de prijs wordt dan zichtbaar. 

 • Wij hebben kleine kinderen, welke gordijnen zijn dan het meest geschikt ?

De gordijnen van Model Liso® zijn het meest stevig, en hangen door hun gewicht het meest recht naar beneden.   Ze kunnen tegen een stootje als kinderen hieraan gaan hangen LET WEL;  De gordijnen zijn geen speelgoed ! en kinderen onder de 3 jaar dienen niet alleen te worden gelaten met een gordijn.
De lichtere soorten gordijnen kunnen onder in de knoop raken, en kinderen vinden het leuk om deze in elkaar te vlechten,,,   daar zijn deze gordijnen niet voor bedoeld!

 • Ik heb kunststof kozijnen, kan ik dan toch een gordijnophangen? 
Wij leveren bij de standaard rails die wij leveren stevige steuntjes, welk u kunt vastschroeven op het kozijn, wanneer u niet in het kozijnwenst te schroeven, kunt u kiezen voor de smalle ophangrails welke u aan het plafond kunt hangen. 


Heeft u een vraag welke hier niet bij staat stuur dan een mailtje naar ons, en wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk info@liso.nl